ideal webshop verzending
logo pand

Onderhoud waterbed


Het grote voordeel van waterbedden is dat ze, in tegenstelling tot reguliere slaapmatrassen, te verschonen zijn en hierdoor heel lang zeer hygiënisch zijn en zo tot extra gezondheidsvoordelen leiden. Het waterbed onderhoud is namelijk uitgebreid mogelijk, en dat is een van de redenen waarom we deze slaapsystemen bij La Luna al zo lang aanraden.
 
Allereerst is er immers de afritsbare stoffen bovenlaag die zo in de was te stoppen is, en er weer schoon, fris en spiksplinternieuw uit komt. Een gewoon bed ligt jarenlang zonder verfrist te worden: probeer een matras immers maar eens in de machine te stoppen. De tijk gaat in de was op zestig graden, en ontdoet zich net als uw dekens, kussens en slopen van muffigheid. Het komt er allemaal als nieuw weer uit.
 
Zit de stoffen tijk in de was, dan is het zaak om het vinyl van de watermatras voor het waterbed onderhoud even fijn af te nemen met een doekje. Vinylspray helpt hierbij het materiaal zacht en soepel te houden en helpt ook zodat er geen viezigheid blijft zitten. Elke keer dat de waterbedtijk in de wasmachine draait, kan er een spray worden verspreid over de volledige watermatras, en zo is het nog schoner dan het al was. De spraysoort vindt u bij ons in de webwinkel, maar ook in Burgum in onze showroom is deze te verkrijgen.
 
Ook de binnenkant moet natuurlijk een verfrissende beurt krijgen af en toe. Het waterbed onderhoud is dan ook niet compleet zonder conditioner toe te dienen aan het water. Hierin zitten stoffen die het water in de matras fris en schoon houdt, zodat het geheel ook onder de lakens, tijk en vinyllaag hygiënisch gezien in topconditie blijft. Eens per jaar voegt u een volledig flesje toe, en het water is weer schoongemaakt.
 
Het waterbed onderhoud kan op orde gehouden worden op een manier die ongehoord is als het vergeleken wordt met traditionele bedden. De watermatrassen kunnen hierdoor zo lang meegaan. Daarnaast kan dit slaapsysteem op deze wijze lang ondersteuning bieden aan uw gezondheid, zowel op slaapgebied, als op hygiënegebied.
 
Het is dan ook niet voor niets dat mensen met allergieën zoveel baat hebben bij het slapen op een watermatras. Zij zouden het liefst nachtelijk op een nieuw bed slapen, en dat is met een waterbedsysteem in feite zowat haalbaar door alle verfrissingsmethoden die erbij horen.
 
Het onderhoud van het waterbed klinkt misschien ingewikkeld, maar is in principe niets meer dan een nieuwe routine die in uw systeem moet komen. En met de nodige voordelen die hiertegen opwegen. Alsof u telkens een vers bed in uw slaapkamer neerzet, maar dan simpelweg door een vinylspray toe te passen, de conditionervloeistof in het bed te gieten en de gewassen tijk weer op het bed te ritsen.