ideal webshop verzending
logo pand

Waterbed Dokkum


"Lekker slapen!" We zeggen het vaak achteloos. Maar veel mensen liggen 's nachts niet lekker, ze woelen en draaien. Voor hen is het een goed idee om eens aan een ander slaapsysteem te denken. Een waterbed is in Dokkum, maar ook Damwoude, Zwaagwesteinde, Holwerd en waar dan ook een goede optie om te overwegen. Bij La Luna waterbedden in Burgum kunt u terecht voor advies en het bed van uw dromen.
 
Wat is een waterbed eigenlijk? Nabij Dokkum wonende zult u zich dit misschien afvragen. Simpel gezegd is het een watermatras van vinylmateriaal in een ledikant, en omdat water precies vormt naar het lichaam, een bij uitstek lichaamsondersteunend bedtype.
 
Denk maar na: in het water wordt uw lichaamsvorm precies omsloten. Dat geldt net zo als u op een watermatras ligt: drukpunten verdwijnen, uw natuurlijke vormen krijgen steun. Dit betekent dus geen pijnlijke heup of schouder meer als u lang op uw zij heeft gelegen. Ook bij nekklachten levert het slaapsysteem de nodige verlichting.
 
Er is veel variatie in types van het waterbed in Dokkum en waar dan ook. Zo kan naar smaak worden gekozen voor een hoge of lagere stabilisatie. Hierbij is het verschil dat de eerste vorm na het omdraaien tijdens de slaap vrijwel direct weer stil ligt, terwijl een lage stabilisatie juist minder 'stabiel', en dus beweeglijker is. De ervaring leert dat dit een zeer persoonlijke voorkeur betreft: de een vindt het nawiegen prettig, de ander wil juist zo min mogelijk beweging voelen.
 
Matras omkeren? Dat nooit meer
Laten we dan een groot voordeel bespreken van het waterbed. Nabij Dokkum kunnen we het u laten zien in de showroom, maar ook in tekst kunnen we u uitleg geven. Of u nou voor een bed van Wacore of Poseidon gaat, de eigenschap van de hygiëne is in alle gevallen een belangrijke en terugkerende.
 
Dat zit zo: een traditioneel matras neemt jarenlang alle afvalstoffen van het lichaam op, van zweet tot huidschilfers en allerlei bacteriën. Slechts het dekbedovertrek en de lakens kunnen verschoond worden, en hoogstens kunt u het bed af en toe omkeren. Dat is wel anders bij het waterbed in Dokkum of elders. U kunt de stoffen bovenlaag, de zogenoemde tijk, om de zoveel tijd helemaal afritsen en in de was doen. Alle huisstofmijt, bacteriesoorten en andere muffigheden verdwijnen zo als sneeuw voor de zon.
 
De waterzak kan u op zo'n moment ook afnemen met speciale vinylreiniger, zodat u op een verantwoorde manier de viezigheid wegveegt. Vul elk jaar de matras ook met de vloeibare conditioner, en het water blijft ook in perfecte staat.
 
Een bed moet je ervaren
Het is al met al niet voor niets dat we zo voor het waterbed in Dokkum zijn. De voordelen wegen zwaar, al zeggen we het zelf. Toch blijft een waterbedsysteem natuurlijk een kwestie van smaak. Een schilderij koop je op het oog, maar een bed moet je vooral ervaren. We nodigen u dan ook van harte uit om een bed te komen proberen, en leiden u met alle liefde rond in onze showroom. Wie weet is dat voor u de eerste stap naar een uitgeslapen toekomst!