ideal webshop verzending
logo pand

Waterbed lek


Het waterbed is niet onschendbaar, hoewel het veel aankan. Een lekkage kan plaatsvinden, en dan is het zaak om hier snel iets aan te doen. Wees echter niet bang. Vaak is een lek waterbed maar op een heel klein plekje voorzien van een gaatje. Gelukkig stroomt of spuit het water er niet met liters tegelijk uit, maar is er zonder druk op de matras weinig aan de hand. Even niet erop liggen en snel actie ondernemen om het lekgaatje te dichten is dan ook de beste methode.
 
Wat te doen?
We kunnen u van La Luna bij een lek waterbed direct te hulp schieten door langs te komen en het plaksetje voor u ter hand te nemen. We zoeken de plaats van het waterbed lek op, en gebruiken het stukje vinyl en de bijbehorende lijm op het schoongemaakte stuk bed waar het defect te vinden is. Met de juiste methode zorgen we ervoor dat het bed snel weer dicht is en dus ook weer te gebruiken is.
 
Hoe dan ook is het zaak om rustig te blijven bij een waterbed dat lek blijkt. Het gelekte water drogen met handdoeken is de eerste stap, ook als u het zelf wilt oplossen. Als het watermatras helemaal droog is gemaakt door handdoeken om het bed heen te plaatsen, kan de zoektocht beginnen.
 
Hoezeer het ook lijkt alsof het waterbed lek aan de onderkant zit, is dit vrijwel nooit het geval. Er moet namelijk iets scherps bij de matras zijn gekomen, en dat is aan de onderkant nu eenmaal erg moeilijk. Haal het bed ook niet helemaal omhoog, want dan komt het gelekte water onder de watermatras, en dat is moeilijk weer droog te krijgen.
 
Gat vinden na het drogen
Als alles weer helemaal drooggemaakt is, eventueel nog met de handdoeken om het bed heen, kan het gat worden opgespoord door lichte druk uit te oefenen. Gaat u systematisch te werk rond het bed – een waterbed lek zit vaak aan de rand – dan vindt u het gaatje het snelst. Zo weet u zeker dat u het kunt vinden.
 
Vervolgens kan u zelf de plakset gebruiken om de matras weer heel te maken zodat het slapen snel weer hervat kan worden. Deze set kan u bij ons verkrijgen. Wij hebben deze altijd op voorraad, en ook in onze webwinkel zijn de sets voor een waterbed lek te vinden.
 
Voor hulp bij een waterbed lek en het plakken ervan kan u ons altijd raadplegen of zelfs alsnog een monteur inschakelen die dit al veel vaker heeft opgelost in diverse gevallen. In elk geval is het plaksetje voldoende om het waterbed lek weer tot het verleden te laten behoren, en is de volgende nacht het probleem weer opgelost.