Waterbed lek

Mijn waterbed is lek, wat nu?

Een waterbed is altijd lekker, je geniet er iedere nacht weer intens van. Maar na al die jaren kan het toch een keer gebeuren. Het waterbed gaat lek! Dat is uiteraard enorm vervelend. In dit artikel vertellen we je wat je er aan kunt doen en hoe je de aanpak regelt.

Hoe ontstaat een lek in een waterbed?

Een klein lek in een waterbed kan al gauw ontstaan door vuil of stof dat drukt tussen de wand en het matras. Door de druk van het water en het schuren van het matras tegen de wand kan er een lek ontstaan waar water uit begint te druppen.

Het lek vinden in een waterbed

Het lek vinden klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, en het is ook niet zo eenvoudig als het in eerste instantie wellicht lijkt. Het matras kan namelijk nat zijn in de linkerhoek van het bed, maar het lek kan weer compleet aan de rechterkant zitten. In een waterbed verplaatst het water zich immers richting het laagste punt. Dit kan al voorkomen wanneer de vloer enkel een aantal millimeter afloopt.

Wanneer je het lek wilt vinden dan rol je een aantal grote handdoeken op en deze druk je onderin de hoek. Vervolgens doe je hetzelfde opnieuw, maar dan volledig rondom het matras. Vervolgens ga je door met de onderste 10 centimeter van het matras en vervolgens ga je weer volledig rondom het waterbed.

Hierna doe je vervolgens nog een ronde en maak je het matras zo veel mogelijk droog aan de onderkant. Het is uiteraard zo dat het matras nooit volledig drooggemaakt kan worden, maar probeer het matras altijd zo veel mogelijk te drogen.

Je zult tijdens het uitvoeren van deze stappen waarschijnlijk opmerken dat het matras aan de ene kant sneller nat wordt als aan de andere kant. Met deze indicatie kan het lek worden opgespoord. Maak deze plek nog een keer goed droog, zo kun je uiteindelijk het lek vinden.

Een waterbed lek repareren

Wanneer je het lek hebt opgespoord dan zul je merken dat het lekje ongeveer net zo groot is als een speldenprik. Wanneer dit zo is dan is het waterbed repareren niet al te moeilijk. Maak de plek goed droog en breng eenvoudig een beetje lijm aan op het vinyl van een reparatiekit en laat dit enkele seconde drogen. Vervolgens plak je dit stukje vinyl op het lek en laat ook dit drogen.

Wanneer is reparatie niet meer mogelijk?

Een waterbed gaat ongeveer 10 jaar mee. Uiteraard zijn er bedden die langer meegaan, maar over het algemeen is dit de gemiddelde levensduur. Bij een oud matras is het vaak aan te raden om gewoon het matras te vervangen. Hiermee bespaart je jezelf een hoop moeite en kun je genieten van een nieuw matras.

Wanneer er een iets groter lek zit in een relatief nieuw matras. Dan is het wellicht handig om de reparatie te laten doen. Dan bespaar je jezelf een hoop stress en moeite. Een lek in de vultuit of op de lasnaad is echter niet meer te repareren. Ook dan is het beter en nieuw matras aan te schaffen.

Neem contact met ons op

Wilt u uw waterbed lek repareren maar heeft u hier vragen over? Neem dan contact met ons op en wij kunnen de reparatie op ons nemen zodat u snel weer heerlijk kunt slapen op uw waterbed.

Onze voordelen

  • Snelle waterbed reparaties
  • Verzending met eigen vervoer
  • Betaal eenvoudig met iDeal
  • Eigen servicedienst
  • Goede garantie
  • Prima voorwaarden
  • Showroom waar u kunt proefliggen
Elke dag bereikbaar
7:00 tot 22:00 uur

Contactformulier

Chat openen
Beste klant,

Bedankt dat u onze website bezoekt. Heeft u vragen over één van onze producten of wilt u een afspraak in onze showroom inplannen, laat dit dan aan ons weten via WhatsApp. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groeten,

Roel Bruinsma
La Luna Waterbedden