Waterbed onderhoud

Waterbed onderhoud; geniet altijd van een comforatabel waterbed

Een waterbed is erg comfortabel en zeer goed voor uw lichaam. Om zo lang mogelijk van de vele voordelen van het waterbed te genieten, is een correct en regelmatig onderhoud van cruciaal belang. Zo profiteert u zelf van meer comfort, gaat het bed langer mee en blijft de matras lekker fris ruiken. We geven u dan ook graag enkele onderhoudstips, zodat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw heerlijk waterbed. Hebt u toch nog vragen of twijfels? Bij La Luna Waterbedden hebben we ons gespecialiseerd in het onderhoud van waterbedden en staan we u graag met professioneel advies bij.

Voeg een waterbed conditioner aan het water toe

Eerst en vooral is het erg belangrijk dat het bed gevuld is met schoon water. Bij La Luna Waterbedden vullen we de matrassen met leidingwater. Al is het leidingwater in Nederland erg schoon, er zit toch altijd een soort microbiologisch leven in. Omdat het water opgesloten zit in de matras, kunnen er dan ook ongewenste bacteriën of schimmels in de matras ontstaan. Dit is niet alleen erg ongezond, het brengt ook een zeer onaangename geur met zich mee.

We raden dan ook aan elk half jaar een speciale waterbed conditioner aan het water toe te voegen en het hele bed daarna goed te ontluchten. Deze conditioner zorgt namelijk voor schoon water en gaat de schimmel- en bacteriëngroei tegen. Bovendien zorgt de conditioner ervoor dat de vinyl omhulling mooi verzorgd blijft, waardoor het waterbed er langer mooi zal uitzien.

Vervang het water niet onnodig

Als u regelmatig conditioner aan het water toevoegt, dan hoeft u het water in principe niet te vervangen. We raden aan om het water enkel te vervangen wanneer u het bed verplaatst of als er toch een nare geur ontstaat na het toevoegen van de conditioner.

Om het water te vervangen, maakt u best gebruik van een professionele waterbedpomp om al het water uit de matras te verwijderen. Let er goed op dat al restjes in de matras achterblijven. Spoel de matras tenslotte grondig uit voor u de matras weer met nieuw water vult.

Verwijder alle overtollige lucht

Tijdens het vullen van de watermatras kan er lucht meekomen. Lucht in de matras herkent u aan een klotsend geluid. De overtollige lucht veroorzaakt niet alleen een vervelend geluid, de ondersteuning en het slaapcomfort lijden er ook erg onder. Om luchtbelvorming tegen te gaan, moet u de matras regelmatig ontluchten.

Met een speciale ontluchtingspomp kan u de lucht erg eenvoudig uit de matras verwijderen. Normaal gezien is het voldoende om uw waterbed twee keer per jaar te ontluchten, al raden we aan om nieuwe waterbedden iets vaker onder handen te nemen. Blijft er toch nog lucht in de watermatras zitten na het ontluchten? Voeg dan een luchtbinder aan het water in de matras toe en de luchtbellen zouden meteen moeten verdwijnen.

Vergeet de buitenkant van de matras niet

Ook de buitenkant van de watermatras vraagt om het nodige onderhoud. Het oppervlak van de matras maakt u best maandelijks schoon met een speciale vinylreiniger. Zo voorkomt u dat de matras uitdroogt en blijft uw waterbed fris en hygiënisch. Bovendien blijft het vinyl op deze manier soepel en gaat uw watermatras dan ook lang mee.

De vinylreiniger brengt u direct op de matras aan en wrijft u vervolgens met een speciale doek in. Zeer vuile oppervlakken behandelt u best twee keer. Dankzij de vinylreiniger blijft uw watermatras in topconditie en slaapt u dan ook elke nacht als een roosje.

Handige geurbestrijders

Zorgen bacteriën, algen of schimmels in het water voor een onaangename geur? Voeg dan een geurbestrijder aan het water toe. De geurbestrijder zorgt er niet alleen voor dat de stank verdwijnt, de bacteriën en schimmels worden ook door de geurbestrijder bestreden.

Was de tijk op regelmatige basis

Elke watermatras is voorzien van een tijk. Dit onderdeken zorgt voor een optimale temperatuur en vangt bovendien overtollig lichaamsvocht en zweet op. De tijk beschermt op deze manier uw watermatras en bevordert tegelijkertijd uw slaapcomfort

Een tijk is afneembaar en kan u gewoon met de wasmachine schoonmaken. De meeste tijken zijn tot op 60°C wasbaar en geschikt voor een wasdroger. We raden u echter aan de tijk, indien mogelijk, in de open lucht te laten drogen. Door de tijk regelmatig schoon te maken geniet u op elk moment van een schoon en fris waterbed.

Koop een onderhoudsset en een plakset bij La Luna Waterbedden

Een onderhoudsset is van essentieel belang. Zonder regelmatig en correct onderhoud kan uw waterbed namelijk erg snel beschadigd raken. Naast een onderhoudsset is het aanbevolen ook een reparatiesetje aan te schaffen. Deze plaksetjes bestaan meestal uit een stukje vinyl een wat waterbeddenlijm, zodat u eventuele lekken in het waterbed zelf kan repareren.

Bij La Luna Waterbedden vindt u alle nodige onderhoudsproducten en handige plaksetjes terug. Bovendien kan u onze specialisten op elk moment contacteren als u problemen met uw waterbed ondervindt. Dankzij La Luna Waterbedden geniet u dan ook steeds van een waterbed in uitstekende staat!

Onze voordelen

  • Snelle waterbed reparaties
  • Verzending met eigen vervoer
  • Betaal eenvoudig met iDeal
  • Eigen servicedienst
  • Goede garantie
  • Prima voorwaarden
  • Showroom waar u kunt proefliggen
Elke dag bereikbaar
7:00 tot 22:00 uur

Contactformulier

Chat openen
Beste klant,

Bedankt dat u onze website bezoekt. Heeft u vragen over één van onze producten of wilt u een afspraak in onze showroom inplannen, laat dit dan aan ons weten via WhatsApp. Wij staan u graag te woord.

Met vriendelijke groeten,

Roel Bruinsma
La Luna Waterbedden