ideal webshop verzending
logo pand

Waterbed reparatieset


Het is de nachtmerrie van elke waterbedbezitter: een lekke matras. En toch valt het heel erg mee hoe groot de problemen zijn. Sterker nog, het gaatje is vaak niet veel groter dan een paar millimeter. Een waterbed reparatieset van zo'n 10 euro biedt gelukkig uitkomst, en de volgende nacht droomt u alweer lekker weg op uw eigen fijne bed. U kunt een set vinden in onze webwinkel of bij ons in de showroom. Als u liever hebt dat een monteur van La Luna langskomt, neemt hij zelf een set mee als u wilt.
 
Wat zit er precies in zo'n waterbed reparatieset?
Dat is simpel. Een kleine gebruiksaanwijzing, een stukje vinyl en een lijmtubetje met lijm die speciaal geschikt is om het waterbed weer volledig lekvrij te krijgen en te houden. Het is namelijk niet zo dat een lek weer terugkomt: als u het eenmaal heeft geplakt, is er niets meer aan de hand.
 
Het kan natuurlijk even schrikken zijn als u uw bed in natte toestand ontdekt. Het water lijkt overal te zitten, en het gat zou wel eens onderaan kunnen zijn ontstaan. Help! Allereerst is het van zeer groot belang dat u rustig blijft. Zo lang u geen druk uitoefent, spuit het water er niet uit. Neem de tijd.
 
Pak er allereerst flink wat handdoeken bij. Plaats deze om de watermatras, om al het gelekte water weg te krijgen. Houd de waterbed reparatieset goed bij de hand, zodat u straks kunt gaan plakken. Ga net zo lang met de handdoeken door tot alles droog is. De doeken mogen om het bed blijven liggen zolang u bezig bent.
 
Vervolgens moet u systematisch te werk gaan. Plaats steeds wat lichte druk op een deel van het bed, en verplaats deze druk tot u het lek heeft gevonden. Vaak zit het gaatje op de rand van het bed. Hoewel de onderkant logisch lijkt, is dat eigenlijk nooit waar het gat zich bevindt.
 
Alles klaar, lijmen maar
Nu u het gat heeft gevonden, is er opnieuw iets van water uit gekomen. Maak dat droog, en pak de waterbed reparatieset erbij. Volg de instructies nauwgezet op. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet het gehele stuk vinyl te gebruiken, en staan er aanwijzingen over de hoeveelheid lijm. Als u klaar bent, laat u alles drogen.
 
En zo heeft u weer een matras dat als nieuw is. U hoeft er niet bang voor te zijn dat op dezelfde plek een nieuw lek ontstaat: als u het goed heeft gedaan, is het zo klaar. Heeft u op enig moment vragen over het proces, of wilt u toch hulp, bel dan vooral La Luna. We zijn snel ter plaatse en weten precies wat te doen om uw waterbed weer helemaal spic en span te maken. Zo slaapt u snel weer zonder zorgen, in uw fijne bed!