ideal webshop verzending
logo pand

Waterbed repareren


Een waterbed bestaat onder meer uit een watermatras, die van vinyl gemaakt is. Zoals alle materialen, kan ook dit materiaal kapot gaan. Een waterbed repareren is dan een belangrijke taak die volbracht moet worden zodat u weer gerust verder kan slapen. Een lekkage is vervelend, maar geen ramp. Schrik ook niet als u een lek ontdekt, want als u geen druk uitoefent komt het water er zeker niet snel uit. Geen paniek dus.
 
Snel actie ondernemen is wel belangrijk, want u kunt niet nog een hele nacht op het bed liggen. Het waterbed repareren moet dus snel gebeuren. Allereerst moet nu het lek gevonden worden, en moet u een plakset bij de hand hebben. Zo'n set kunt u bij ons in de webwinkel of de showroom aanschaffen. Als u ons langs laat komen voor het waterbed repareren, dan nemen we er vanzelfsprekend zelf een mee.
 
Het lek vinden
Dat kunnen wij voor u doen, maar u kunt het ook zelf doen of voorbereidingen treffen. Bij een lekkage is er vaak moeilijk te vinden waar het gaatje zit, door al het gelekte water. Het afdrogen van de matras is dan ook de eerste stap. Pak veel handdoeken bij elkaar, en leg deze allemaal om de matras heen op de delen waar het nat is. Nu kan de zoektocht echt beginnen, net als het waterbed repareren.
 
Als het bed helemaal droog gemaakt is, kan u gaan zoeken. Het lijkt vaak eerst alsof het gat onder de matras zit, maar dat is eigenlijk nooit zo. Hier kan er namelijk niets scherps bij zijn gekomen, wat de kans op een lek nihil maakt. Haal het bed dan ook niet helemaal omhoog, want dan komt het gelekte water hier terecht. Een moeilijke plaats om weer helemaal droog te krijgen.
 
Maar waar dan wel? Om hierachter te komen, is het zaak om - op één plek tegelijkertijd - lichte druk uit te oefenen op het matras. Onthoud waar u geweest bent, en ga steeds een stukje verder, steeds op een nieuwe plaats lichte druk uitoefenend. Vaak zit de lekkage aan de rand.
 
Gat gevonden, ga ervoor!
Bingo? Helemaal goed. Het waterbed repareren kan nu echt gaan beginnen. Pak de plakset erbij en ga aan de slag om het bed weer heel te maken. Er zit een klein stukje vinyl bij de set, en speciale lijm die ervoor moet zorgen dat de lekkage verholpen wordt. Maak de plek droog, en volg de instructies op.
 
Als het eenmaal gelukt is, moet de plek nog wel enige tijd drogen. Daarna kunt u het bed gewoon weer opmaken, en kunt u er vanuit gaan dat de zaken weer zijn zoals voorheen. Zo simpel is het. Als u deze raad opvolgt, en ons eventueel bij prangende vragen belt, kunt u de volgende nacht weer met een gerust hart in slaap vallen.